Известие

Collapse
No announcement yet.

Оборотомера спира при намокряне - 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Оборотомера спира при намокряне - 147

Здравейте, колеги. Карам 2006 година 147-ца TS 1.6 120hp, скоро си я купих и забелязах, че когато я измия, или при дъжд спира да работи скоростомера, просто пада на 0, все едно колата не е включена, оборотомера също и в този момент светват лампите на ръчната, ABS и ASR едновременно. Когато "изсъхне" не знам точно къде се оправя и лампите спират да светят. Ако е малко мокро ми прави същия проблем за 3-4 секунди и се оправя за интервал от 20 секунди и после пак. Някакви идеи?
    ПП: Иначе колата върви със същите обороти на които съм бил, ръчната не е дръпната, всичко е наред, просто лампите сами светят, а оборотомера и скоростомера спират.
    Last edited by Vron; d.m.y г., 15:56.

Аз имам същия модел. Да ти кажа виж дали..не попада водя някъде по ел.системата в коша на мотора. Имаш ли капак на акомулатора? ПОнеже на повечето е счупен..и моя беше и за това си купих. Преди ако паднеше вода на него когато вали супер много,светваше борда да каже, че няма ток в акомулатора. След като си купих, проблема изчезна. Виж също дали имаш оголени кабели и т.н. Пък ако не може да се види, върви на Ел кон. Там поне може да се разбере
    147 1.6TS 2005 120bhp.
    The beauty is real...you just have to find it!

Comment

Как си успял да вкараш вода там? През какви локви съм минавал никога не е стигала вода толкова високо.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
        Как си успял да вкараш вода там? През какви локви съм минавал никога не е стигала вода толкова високо.
        Като измия колата с маркуча примерно ми се случва всеки път, то най-вероятно влиза отгоре някак водата, не вярвам да е от локви нещо.. Мил съм я без да я паля и като я запаля става тва чудо.. Би трябвало отгоре да влиза някъде..

Comment

Ти да не си миеш двигателя, щото аз на струйка я мия и не ми влиза вода в коша.На 156 има едни канали за отичане под пластмасата на чистачките, та оттам стават някои необясними течове в купето ма са все в краката не чак толкова високо.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Като възникне проблемът, провери за влага по боди компютъра (долепената до таблото с предпазителите кутия). Ако там е сухо, сваляй приборите от арматурното табло и виж там, как е ситуацията.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Ти да не си миеш двигателя, щото аз на струйка я мия и не ми влиза вода в коша.На 156 има едни канали за отичане под пластмасата на чистачките, та оттам стават някои необясними течове в купето ма са все в краката не чак толкова високо.
              Не, не. Не мия двигател, изобщо не отварям капака на колата когато я мия, но все пак се случва точно тогава проблема..

---------- Post added at 17:23 ---------- Previous post was at 17:23 ----------

Още тази вечер ще проверя.

Comment

Колега аз имах същия проблем със скоростомер, оборотомер и светенето на всички тези лампи. Погледни когато ти се случи светва ли и тази на акумулатора. При мен светваше и тя и си мислех, че и тя свети в купом с другите, но се оказа че алтернатора е тръгнал и когато за момент не зарежда пада напрежението и колата полудяваше всичко свети и стрелките на нула..Отремонтирах алтернатора и сега е ОК

---------- Post added at 22:20 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

Забравих, да спомена че моята е 156 но това едва ли е от значение..

Comment

Working...
                X